PEOPLE YEARS – ANIMALISM

‘Cornelius Chapel Records’ is een Amerikaans platenlabel dat zeer actief is in het promoten van nieuwe muziekformaties die niet zelden actief zijn in het indie pop- en indie rockgenre. ‘People Years’ is zo’n groep uit Birmingham, Alabama die via dit label hun debuutplaat “Animalism” op de markt mag brengen.

Deze vierkoppige band bestaat uit zanger-gitarist Chris Rowell, keyboardsspeler Tony Oliver, bassist Greg Slamen en drummer Was McDonald. Allemaal hebben ze een muzikaal verleden bij andere groepen vooraleer ze deze formatie hebben opgericht. Het album bevat tien tracks waaruit blijkt dat ‘People Years’ muziek brengt waarin de invloeden van Britse popgroepen vervat zit. Maar ook de sfeervolle sound van bands zoals de Engelse progressieve rockgroep ‘Pink Floyd’, de Californische indierockers ‘Pavement’ en de Ierse rockers van ‘U2’ kan er mits wat goede wil in teruggehoord worden.

Frontman Chris Rowell is eveneens de songschrijver van de band en tekende voor alle songs op “Animalism”. Het luide gitaarnummer “Roadkill” (zie 1e video) is met z’n zes en halve minuut de langstdurende track op deze plaat en de vlotjes swingende song “Commonly Known” die u op de tweede video kunt beluisteren werd geselecteerd om als eerste single uit “Animalism” te verschijnen. Ook de rockende openingstrack “Recognizable Animal”, het dromerige “You Don’t Do Nature” en het melodieuze “Animal Taxxx” hebben volgens ons voldoende potentieel om later als volgende singles uitgebracht te worden. Leuke debuutplaat!

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Cornelius Chapel Records
Distr.: Bertus

video